IPCC – en politisk organisation utan vetenskaplig förankring

Igår kom IPCC:s nya klimatrapport och den är mer alarmerande än någonsin. Den förra rapporten gick jag igenom i sin helhet, har för mig att det var 3 000 sidor inklusive bilagor, denna gång gör jag mig inte mödan. IPCC slår nu fast med 95% säkerhet att det är människans utsläpp av CO2 som gör att klimatet blir varmare. De kan inte på något sätt verifiera hur de kommit fram till just 95%. Själv tror jag att sanningen ligger inom de 5%:ens osäkerhet som IPCC dock erkänner att det finns.

I den klimatstatistik som finns tillgänglig för de senaste 450 000 åren framgår tydligt att klimatet förändras med regelbundenhet och mycket rytmiskt. Detta beror på de regelbundna och överlagrade cykler som jorden och solen genomgår. Vi befinner oss nu ganska nära en temperaturtopp och om det går som tidigare gånger så kommer haven att stiga ytterligare 5-10 meter, innan det vänder och går mot istid igen. Sedan den senaste istiden har haven stigit med 120 meter. Människans aktivitet är totalt försumbar i sammanhanget. Dessbättre går förändringarna ganska långsamt.

IPCC:s åsikt grundar sig på ett elementärt misstag. Det är sant att mänskliga utsläpp av CO2 började bli mätbara och att en ökning kan verifieras sedan början av 1800-talet, även om vi talar om miljondelar hit och dit. Det är också sant att temperaturen stiger. Av detta har t ex Al Gore dragit den felaktiga slutsatsen att temperaturen stiger som en följd av ökad CO2-halt. I klimatstatstiken sedan 450 000 år kan tydligt utläsas att temperatur och CO2-halt är starkt korrelerade. Problemet är att ett barn kan se på kurvorna att det är CO2-kurvan som skuggar temperaturkurvan, inte tvärtom!

IPCC har bevisligen tagit in många overfierade alarmistiska rapporter som varande fakta. IPCC stärker tendensiöst allt som talar för sin teori, medan man förtiger allt som talar emot. Förklaringen är att IPCC kapats av miljöorganisationerna bl a av Greenpeace och World Wildlife Foundation (WWF, pandan ni vet), vars anställda skriver mängder av material åt IPCC. De talar i egen sak och deras agenda är att öka sina resurser och sitt inflytande, vilket uppnås genom miljöpolitisk alarmism.

När IPCC ska enas om rapporten tar politkerna vid. Det är alltså inte vetenskapsmännen – i den mån de faktskt är vetenskapsmän – som skriver den slutliga versionen av rapporten. Den ”vetenskapliga” rapporten färdigställs av politiker. Å andra sidan har ”vetenskapsmännen” inom IPCC tagit på sig roller som politiker då de reser världen runt som ett miljöaktivistiskt jet set och gör politiska uttalanden av typen ”vi måste tredubbla priset på fossil energi”, ”vi måste sluta flyga”, vi måste göra en det ena än det andra.

Chefen för IPCC sedan 2002, Rajendra Pachauri har gjort sig känd för häpnadsväckande uttalanden som att ”Himalayas glaciärer kommer att vara borta redan 2035” och att 1/3 av alla djur- och växtarter kommer att försvinna inom snar framtid och inte minst den famösa temperaturkurvan som kallas ”the hockey-stick”. Uttalanden som visat sig vara rena fantasier och som en enig forskarvärld skrattar högt åt. Sedermera har han bett om ursäkt och sagt att han hoppas att han ändå är trovärdig. Faktum är dock att IPCC totalt saknar vetenskaplig stringens och att organisationen snarare publicerar falska sensationer i form av klimatalarmisn.

                                   

       Stilstudie på IPCC:s chef Rajendra Pachauri, mottagare av Nobels fredspris, njuter av  sin stund i rampljuset.

IPCC förefaller vara seriöst och varje uttalande förstoras upp av medierna, inte minst av prisbelönte Karin Bojs i Dagens Nyheter, som rapar upp varje sensationellt uttalande utan eftertanke. Sensationer säljer. Sensationer uppmärksammas och ger journalisten profilering och uppmärksamhet. På så sätt blir IPCC:s uttalanden till ”sanningar” bland politiker och hos allmänheten. I mina ögon är IPCC tidernas bluff. Enorma resurser satsas på galimatias medan det fortfarande finns 2 miljarder människor som lever i yttersta fattigdom.

De självutnämnda världsförbättrarna inom miljöorganisationerna vill inte bara ta din bil, din semesterresa och din biff. De vill ha din frihet också! Världen ska styras av fanatiska klimatpräster vars övertygelse baseras på rena villfarelser.

De enormt avancerade matematiska klimatmodeller som skapats för att bevisa tesen att det är människans CO2-utsläpp som är orsak till att klimatet blir varmare har havererat sedan 16 år. Temperaturhöjningen har upphört, trots att CO2-halten fortsätter att stiga, hur förklarar IPCC detta? Man angriper frågan genom att försöka omarbeta de matematiska modellerna så de ska passa verkligheten, istället för att inse fakta: Jorden temperatur påverkas inte av mänskliga aktiviteter. En annan sak är att vi troligen kommer att se fortsatt termperaturhöjning framöver, eftersom vi befinner oss i den delen av klimatcykeln. Detta stopp rör sig sannolikt  om ett litet hack i kurvan. Hacken i kurvan kan dock vara decennier eller längre då det finns många faktorer som på kort sikt påverkar temperaturen, t ex vulkanutbrott.Det klimatindustriella komplexet med dess svans av opportunistiska politiker kommer att falla tungt och har mycket att stå till svars för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s