Vem vågar säga att Kejsaren är naken?

I ett tidigare inlägg konstaterade jag att debatten om invandringen äntligen startade den 18 december. KD är nu igång med förslag, efter förslag på hur vi ska dutta med integrationspolitiken. FP presenterade igår på DN Debatt inte mindre än 4 förslag om krav på språktester, försörjningskrav avseende anhörig-invandring etc och inom kort kommer moderaternas utspel. Bara Centern går mot strömmen och drömmer om att Sverige helt utan gränser, lycka till!

Nu har medierna börjat närma sig verkligheten och SVT var först ut. De har noterat att flyktingförläggningar upprättas företrädesvis i små orter med avflyttning där det finns ledig boende-kapacitet. Långa, långa listor med ortsnamn som de flesta inte hört talas om. Integration och skolgång överlåts till lokala och frivilliga krafter att klara av, vilket de naturligtvis inte gör och kanske inte alltid har lust med heller. Ett brutalt och oönskat uppvaknande, som slår sönder invånarnas liv utan att de fått chans att yttra sig avseende sin egen hembygd och sina egna liv. I Sverige har vi en något märklig tolkning av demokrati där de ”goda krafterna” d v s de för oss svenskar onda krafterna har oinskränkt tolkningsföreträde.

Som ledamot av Fastighetsnämnden i Danderyds Kommun kan jag rapportera att verkligheten även nått oss rika & privilegierade. Inte för att Danderyd gjort sig känt för att satsa på flyktingmottagning. Men nu diskuterar vi för fullt hur vi ska lösa asylboende och mottagning av ensamkommande barn. Går det att stuva in 50 flyktingar i ett rivningsdömt dagis? Tja, om alla ska sova i samma rum så. Barnen uppges dock vara 17 år och ser snarare ut som 25 så det är inte som man först föreställer sig frågan om ensamkommande barn.

Vilket parti blir först med att våga säga att Kejsaren är naken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s