Flyktingläger i Hagaparken, Heden och Pildammsparken?

Regeringen jobbar med en plan för hur Sverige ska lyckas ta emot 400 000 asylinvandrare under de närmaste 5 åren. Löfvén som tidigare föreslagit straffavgifter för kommuner som inte tar emot sin beskärda del har vänt och vill istället att kommunerna ska få ekonomiskt stöd. Centern har lanserat samma idé. Pengar som pengar, det är det svenska folket som betalar.

Med tanke på att Migrationsverket skruvat upp prognosen till 105 000 under 2015 så har verkligheten redan sprungit ifrån regeringen. Till siffran 105 000 ska läggas anhöriginvandringen så det kanske handlar om 150 000 totalt för 2015.

Om man multiplicerar 150 000 med 5 så blir det 750 000. Då trenden är stadigt stigande är en realistisk siffra någonstans mellan 750 000 och 1 miljon asylinvandrare under perioden 2015-2019. Såvitt jag tror kommer världen att finnas kvar även efter 2019 vilket indikerar behov av en långsiktig plan.

Utan säker statistik kan man ändå på grundval av ursprungsländerna dra slutsatsen att kanske 90% är muslimer.

Dags att bygga flyktingläger även om tältboende inte är särskilt komfortabelt i vårt kalla land. Eftersom flyktingarna vill bo i storstäderna föreslår jag att lägren upprättas i Hagaparken i Stockholm, på Heden i Göteborg samt i Pildammsparken i Malmö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s