Politikernas dubbla bokföring gör det svårt för judarna

Fick ett nyhetsbrev från en känd politiker där han djupt beklagar att en jude i Danmark blivit mördad och att judarna inte kan leva i säkerhet. Han glömde nämna att en dansk också mördades. Han glömde också nämna att den judiske dörrvakten var född i Danmark, ska begravas i Köpenhamn, hade ett umgänge där religion inte spelade någon roll och av allt att döma betraktade sig som dansk.

DN vågar inte skriva att mördaren var muslim, däremot droppas namnet Omar Abdel Hamid El-Hussein på nyhetsplats.

Inte heller krönikören Björn Wiman törs nämna M-ordet:

Det mångtusenåriga judehatet bland Europas kristna befolkning har i dag ofta sitt starkaste fäste bland dem som har Islam som religion, det traditionella våldet från nazister och högerextremister har överförts även till militanta islamister.”

Ska man tro på Wiman så är felet Europas kristna befolkning samt att islamisterna har lärt sig våld av högerextremister. Det är tydligen ”dem som har Islam som religion” som är egentliga offer i Wimans förvrängda verklighet.

DN-kollegan Lena Sundström bredde igår ut sig med en helsida obegripligheter, där avslutningsvis en dansk citeras ”…de (muslimerna) är bara hur söta och trevliga som helst…”. Redan i ingressen passar Sundström på att marknadsföra en bok hon skrivit om Danmark. Man får väl anta att boken inte sålt så bra. Jag vet inte om citatet eller krämeriet är mest opassande.

Jag såg en bitter judisk, äldre dam uttala i DN att hon inte såg någon möjlighet för judar att leva i Sverige i framtiden. Som judinna undvek hon att peka ut någon speciell folkgrupp, men jag tror inte att hon delar Wimans åsikt att det är ”Europas kristna befolkning” som gör det omöjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s