Så var det Haparandas tur – Varsågod och skölj!

Norrbotten är något av min hemmaplan ännu efter 38 år. Igår njöt jag med mina söner när VI (Luleå Hockey) säkrade play-off mot Djurgården. Spännande match och riktigt stort när hemmapubliken kärleksfullt hyllade sitt lag trots förlusten. Händer nog bara på Hovet.

Haparanda med knappt 5 000 kommuninvånare tar nu emot 500 asylsökande, som ska inkvarteras på turistpalatset Cape East med världens största bastu. I ett huj är 10% av kommunens invånare arabisktalande flyktingar, i centralorten uppåt 15%.

Beslutet har fattats av allas vår Bert Karlsson, som via sitt bolag Jokarju AB i praktiken blivit den som styr de inkommande flyktingströmmarna. Jokarju fakturerar Migrationsverket över en miljon per dag. Det är ödets ironi att Bert som gjorde sig känd som invandringsmotståndare nr 1 under sin tid som ledare för Ny Demokrati, nu profiterar stort på just invandringen. Money talks.

Cape East som torde vara världens lyxigaste flyktingförläggning ägs av Roger Akelius, välkänd skatteexpert och fastighetskung, sedan några år skatteflykting på Bahamas. Säger något om lönsamheten i flyktingbranschen. Samtliga rum utrustas med surfplattor och Skype-abonnemang. Det är annat än de smutsiga och uttjänta baracker som Bert Karlsson staplat på en leråker utanför Mariestad, där Migrationsverket ändå betalar nästan samma priser.

Haparanda Kommun sätter sig till motvärn genom att låta 26 närboende anmäla kommunen för brott mot plan- och bygglagen, men Bert och Migrationsverket ställer kommunen inför fullbordat faktum då flyktinggrupperna redan börjat anlända.

Några kommentarer från kommunrepresentanter som föredrar att vara anonyma:

Jag har ingen aning om hur Haparanda ska klara detta…hur vi ska få ihop ekonomin, vi får väl trolla med knäna.”

”Deras kvinnor SKA JU BARA INTE jobba, så är det bara.”

Jag fattar inte vafan dom har här att göra överhuvudtaget.”

Sverige är i full färd med att byta ut sin befolkning och det kanske inte är något fel i det, bortsett från att någon ska betala det dyrbara skiftet i reda pengar. Sverige och svenskarna är ju ändå inget att ha enligt de lömska och världsfrånvända kulturrelativister som äger Riksdag och media.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s