Musen som röt

Många bävade när Margot i sin programförklaring angav att Sverige skulle bedriva ”feministisk utrikespolitik”. Efter några månader gapar Israels och Saudiarabiens ambassader tomma, Sverige är fördömt av hela Arabförbundet, lägg därtill att Ryssland pekar ut Sverige som ansvarigt för kriget i Ukraina. Putin följer tydligen min blogg (skämt), eftersom jag pekade ut Sverige redan den 12 nov (”Carl Bildts ryska vendetta”) och 22 nov ”Det var vi som började kriget”).

Minns vår store f d utrikesminister Bildt som under sina 8 år, utan att själv inse det var Washingtons nyttige idiot i Europa. Moskva betraktar Bildt som CIA-agent och tyvärr inte utan grund. Nu åker vår nymornade statsman Löfvén till Kiev i ett försök att ytterligare reta upp ryssarna. Vi bör av självbevarelsedrift överge vår anti-ryska politik. Vår väldige granne finns kvar även imorgon vare sig vi vill eller inte.

Margot ville göra en ”Palme” och bli omtalad på världsarenan och i historieböckerna. Varken sossarna eller övriga DÖ-partier noterar att Sveriges relativa betydelse i världsekonomin halverats sedan Palmes glansdagar. Sverige står nu för cirka 7 tusendelar av världsekonomin och andelen fortsätter att krympa snabbt. Avseende folkmängd, en dryg tusendel. Dags att gnugga sig i ögonen och inse att Sveriges roll som aktör på världsarenan obönhörligen och för all framtid är förbi. Det blir inga fler stolar i FN:s säkerhetsråd och vad skulle en nation som Sverige ha där att göra?

Sverige har blivit en patetisk mus med storhetsvansinne, som ryter mot elefanter och bufflar, vilka när de orkar bry sig stampar till och tystar den irriterande musen. Vi måste nu omdefiniera vår roll i världen och lämna positionen som världssamvete och självutnämnd humanistisk stormakt, vilket dessutom kostar svenskarnas välstånd. Sverige ska fortsätta stå upp för demokrati och mänskliga rättigheter, i den miljö som finns tillgänglig för mindre och mellanstora Europeiska länder – EU.

Tråkigt nog måste vi be om att få vår förbrukade utrikesminister utbytt, gissar att Margot avgår ”på egen begäran” inom någon vecka.

Framförallt ber vi om en R-E-A-L-I-S-T-I-S-K utrikespolitik som gynnar svenska intressen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s