Därför behöver Sverige en tiggerilag!

I mitt inlägg ”Den 18 december 2014 var en historisk dag” konstaterade jag att debatten om invandring och integration äntligen startats genom Göran Hägglunds inlägg. KD fortsätter nu med att kräva att svensk lag ska följas, vilket märkligt nog väcker anstöt, avseende olagliga byggen / bosättningar. KD har naturligtvis rätt i att lagar måste upprätthållas. Enligt Aktuellt igår finns det ett dussin olagliga bosättningar runt Stockholm. I tillägg till detta har ett antal områden innanför tullarna, bl a Sergels Torg förvandlats till permanenta sovläger.

Det började 2009 med att sporadiska tiggare dök upp i Stockholm, Göteborg och Malmö. På sex år har tiggarna intagit orter som Gällivare, Ånge, Säter, Mellerud, Bankeryd och Perstorp.  Jag gissar grovt att det i genomsnitt finns 25 tiggare i Sveriges 1 956 tätorter vilket ger totalt 50 000. Siffran är osäker, det kan likaväl röra sig om 25 000 eller 100 000. Jag vet inte om Agunnaryd med 220 invånare har bofasta tiggare, men jag vet att större orter har många fler än 25. Alldeles säkert är dock att siffran stiger. Med tiggeriet följer enligt många rapporter stölder, inbrott mm.

Efter 6 år betraktar många av tiggarna Sverige som sitt hemland. Nu kommer barnen från hemländerna, vilket vi läser i tidningarna varenda dag. I Sverige levs livet, giftermål arrangeras, barn föds etc.

Sverige håller på att få en bofast och stor befolkning av tiggare och småkriminella, som kommer från några av EU:s fattigaste medlemmar i Sydöstra Europa där de levt segregerade från samhället. Ingen vet var detta stoppar, men utvecklingen accelererar snabbt. Kanske har Sverige 500 000 tiggare om 10 år, vilka ska tas om hand och kommer att belasta trygghetssystemen utan att bidra det allra minsta. Man får väl anta att bofasta familjer med barn födda i Sverige blir svenska medborgare och att de då som andra har rätt till pensioner, sjukvård, bostadsbidrag etc. I tillägg till att Sverige 2015 tar emot cirka 150 000 asylinvandrare så drar jag slutsatsen att våra trygghetssystem, särskilt pensionssystemet, totalhavererar. Ett gott råd till alla sysselsatta svenskar: Lite inte på att staten kan betala pensioner som går att leva på, spar själv!

Ingen betvivlar att dessa människor är utsatta och att de behöver hjälp till värdiga liv, men någon quick-fix finns tyvärr inte då det handlar om processer som sträcker sig över generationer om det ens finns någon lösning. Många vill bygga boenden för tiggarna, vilket i så fall snabbt ökar inflödet. Det finns 10 miljoner Romer inom EU som lever under vedervärdiga förhållanden i sina hemländer och som mer än gärna kommer hit.

Idén med EU:s fria rörlighet av arbetskraft och varor är inte att vissa medlemmar ska dumpa sina sociala problem på andra medlemmar. Därför är den hållbara lösningen att hjälpa dessa utsatta människor på plats i sina hemländer, men de berörda länderna kvitterar inte ens ut EU-medel som redan finns avsatta. Sanningen är att regeringarna i deras hemländer i smyg uppmuntrar att vissa av deras invånare utvandrar till det generösa och vänligt sinnade landet långt där uppe i norr. Sverige ska via EU öka pressen på att hemländerna agerar och att de använder den generösa hjälp som EU erbjuder.

Sverige behöver en tiggerilag som ger möjlighet till repatriering av de som bryter mot lagen. Lokala myndigheter ska givetvis se till att svenska lagar följs avseende detaljplaner, bygglov etc. Innan problemet blivit oöverstigligt och det är ganska bråttom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s