Den osminkade sanningen om asylinvandringens kostnader

I föregående inlägg konstaterades, enligt en rapport av Joakim Ruist vid Göteborgs Universitet, att den ”tickande kostnaden” för all tidigare asylinvandring före 2015 uppgår till 53 miljarder kronor under 2015. Med detta faktum som bakgrund kan vi nu titta på vad asylinvandringen totalt kostar under 2015, då vi lägger till de budgeterade kostnaderna för 2015:

Tickande kostnader:                 53 mdr (nuvarande effekter av all tidigare asylinvandring).

Migrationsverket:                     35 mdr (Statsbudgeten 2015)

Integration och jämställdhet: 17 mdr (Statsbudgeten 2015)

Nystartsjobb:                               20 mdr (AF:s hemligstämplade kostnader, se tidigare inlägg)

Total kostnad asylinvandring: 125 miljarder kronor 2015

2015 betalar övriga svenskar (de 93% som inte är asylinvandrare) knappt 14 000 kr per person i totala kostnader för asylinvandringen. Räknat per sysselsatt svensk (i 93%-gruppen) blir kostnaden 25 000 kr / år.

Sammanfattning: Den totala kostnaden för asylinvandrare 2015 uppgår till 125 miljarder kronor, vilket motsvarar 3.2% av Sveriges BNP. Kostnaden för asylinvandrare 2015 motsvarar 14% av statsbudgeten 2015 (887 miljarder).

2015 tar Sverige emot cirka 150 000 asylinvandrare, inklusive anhöriginvandring. Kostnaden för detta ska rymmas inom budgeterade kostnader i tabellen ovan. MEN, budgeten avser bara ett enda år fastän effekten är synnerligen långvarig. Det handlar om ekonomiska åtaganden som sträcker sig över 40-50 år då en stor del av asylinvandrarna i praktiken måste försörjas på livstid.

OCH, MYCKET VÄRRE BLIR DET. Regeringen planerar för 400 000 asylinvandrare under de kommande 5 åren, men med dagens takt pekar siffran snarare på det dubbla.

Sverige kommer inte att klara den snabbt accelererande kostnadschock som genereras av asylinvandring på 400 000 – 800 000 inom fem år. Sverige kommer inom snar framtid ha ”tickande” och över lång tid bestående kostnader som motsvarar 20-30% av statsbudgeten. Detta innebär att även om Sverige stoppar flyktingmottagandet helt och hållet, vilket kommer att ske spontant då systemen bryter samman och väljarna förpassar de ansvariga politikerna ur Riksdagen, så kommer Sveriges ekonomi att vara ödelagd för decennier framåt. Personligen är jag djupt oroad över hur vår demokrati kommer att påverkas.

Hur kan Sveriges DÖ-politiker tro sig ha mandat att spela bort vårt välstånd och våra barns framtid? Ödets ironi är att just våra asylinvandrare är de som kommer att drabbas hårdast, ett öde de delar med andra ekonomiskt svaga grupper som t ex de 770 000 pensionärerna som lever på statlig garantipension.

Det anses cyniskt och lågt att fråga sig hur långt vår humanism ska sträcka sig i ekonomiska termer, men med tanke på att 51 miljoner människor är på flykt i världen enligt FN, så är det just precis vad Sverige måste göra och anpassa sig efter. Detta förutsätter dock politiskt ledarskap, vilket f n inte finns. Ett välfärdssamhälle med omfattande offentlig service kan inte bara ha medborgare som konsumerar service, det måste också finnas skattebetalare som finansierar servicen. Därför kan aldrig länder med högklassig offentlig service ha helt öppna gränser.

I mitt nästa inlägga ska jag redogöra för de sammanlagda effekterna av Sveriges asylinvandring och vårt utlandsbistånd.

10 reaktioner på ”Den osminkade sanningen om asylinvandringens kostnader

  • Joakim Ruists rapport kan du ladda ner, du hittar den om du googlar. Resten är officiella siffror från statsbudgeten, samt andra kända siffror som Sveriges folkmängd etc, allt finns på nätet.

   Gilla

   • I alla akademiska avhandlingar, även Ruists, ges detaljerad iformation om hur sifforna tagits fram. Mycket kommer från de s k Linda-databasen. En del av siffrorna är allmän information som du kan hitta på nätet.

    Gilla

   • Den osminkade sanningen om asylinvandringens kostnader:

    Vi får heller inte glömma bort att under de 8 år som alliansen tilläts rumstera om i landet så släpptes det in och gavs uppehållstillstånd till mer än 700.000 personer s k migranter……så något speciellt bra politiskt ledarskap kan man väl inte påstå att landet hade under den perioden heller……? ? ? . Jag menar dom brydde sig ju inte heller om att ta ansvar för vår framtida ekonomi,med tanke på den abnorma massinvandring som dom öppnade upp för under sina 8 år vid makten ! ! !

    Så tillvida inte Alliansen också är lika empati befriade som vår nuvarande regering eftersom dom ej heller verkar bry sig ett dugg om hur vårat land inom en snar framtid kommer att se ut, utan enbart verkar ha sin o de sinas egen trygghet i åtanke, samt även också sakna den ekonomiska kompetens o erfarenhet som behövs för att kunna leda ett land ? ? ? Eller så är dom helt IQ befriade o dumma i huvudet ?
    VEM ska vi tro på ? Eller vågar tro på ?

    Alliansen som gillrat ”Rävsaxen” åt de ”Röd-Gröna” genom att generöst godkänna över 700.000 uppehållstillstånd mellan åren 2007-2014 (enligt migrationsverkets webbsida )och sedan låta S ärva situationen och bli dom som tvingas ta det besvärliga beslutet att dra ner på migrationen o då mkt troligt förlorar nästa val p g a många inflyttades röster,eller så förlora valet o få skulden för att inte ha satt stopp för
    den enorma invandringen av oss medborgare ? ? ? Eller de Röd Gröna som påstår att vi har råd med en generös invandring ? SURT i alla riktningar……Öst-Väst-Syd-Nord…….?

    Vi kan ju inte tillåta att EU får ta över den ekonomiska kontrollen och makten i landet,utan vi måste gå ur den s k unionen så fort vi kan eftersom dom slösar bort spenderar o förskingrar allas pengar snabbare än de kommer in o har den grundmurade inställningen att alla anställda inom EU ej ska betala skatt på sina löner eller frikostiga förmåner ! ! ! Vi måste ta ställning nu ! NU FÅR DET VARA NOG ! ! !
    Stolt DALMAS

    WordPress.com / Gravatar.com credentials can be used.

    Gilla

   • Jag håller med dig om att landet misskötts sedan 2010 då SD kom in i Riksdagen. Sedan 2010 har inte Riksdagen fungerat och naturligtvis har Alliansen mycket att lastas för då de satt i regerinsställning. Allt i svensk politik handlar bara om att hålla SD utanför, vilket tyvärr gynnar just SD långsiktigt samtidigt som landet missköts. Låt mig nämna integration, skola och försvar: Totalt haveri på alla tre områdena.

    Gilla

 1. Och intäkterna för de ca 64% invandrare som skaffat jobb och betalar skatt och därmed också isf betala 25000:- om året är förstås borträknade från den här otroligt vidsynta studien.

  Gilla

  • Ruists studie är en akademisk avhandling av hög kvalitet, jag hänvisar till den och tillbaka till mitt eget inlägg som ger svar på det du undrar över

   Gilla

 2. Det måste också bli en positiv effekt av detta då vi får ett mer sk levande land. Ta tex Västra Hamnen i Malmö där man idag bygger ”Sveriges framsida” hur ska detta område fungera och bli attraktivt om det inte finns folk där.

  Det viktiga i denna satsning är att vi också vågar satsa på att bygga ut och förnya områden, vilket leder till fler jobb och högre social standard mm. En väl fungerande skola, utbildning till alla osv. Sverige är ett stort land med lite invånare, så detta ska nog fungera.

  Gilla

 3. Intressant mening ”…för all tidigare asylinvandring före 2015 uppgår till 53 miljarder kronor under 2015”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s