Allt detta får vi för 95 miljarder

I mitt föregående inlägg visade jag hur Sverige enkelt kan spara 95 miljarder kr per år, genom omläggning av invandrings- och biståndspolitik.

95 miljarder är mycket pengar som exempelvis kan användas till nedanstående paket:

  • Kraftigt sänkta skatter för ALLA som tjänar under 20 000 i månaden så de får 2 000 kr mer i plånboken varje månad.
  • Höjda lärarlöner med 5 000 kr / månad för Sveriges 250 000 lärare.
  • Höjning av den statliga garantipensionen med 50% för 770 000 urfattiga pensionärer.
  • Ökning av försvarsbudgeten med 10 mdr.
  • Ytterligare 5 mdr satsas på integration så att vi bättre kan ta hand de som nyligen blivit svenska medborgare.

OBSERVERA ATT 95 MILJARDER RÄCKER TILL ALLA PUNKTERNA OVAN, DET BLIR FAKTISKT 10 – 15 MILJARDER ÖVER TILL ANNAT OCKSÅ!

(Detta en förenklad bild av pedagogiska skäl. Skattesänkningen för låginkomsttagare  ska inte ha en skarp gräns vid 20 000 per månad. Det är inte bara pensionärer med garantipension som behöver få höjd levnadsstandard etc).

Den största effekten kommer på något längre sikt genom att de 95 miljarder som varje år tillförs Sveriges ekonomi sätter fart på konsumtion och investeringar, vilket skapar nya jobb som i sin tur genererar nya investeringar etc. Med en ekonomi på högvarv där Sverige redan på 2-3 uppnår ekonomisk tillväxt i världsklass ges utrymme för generell minskning av skattetrycket som gynnar alla svenskar, fattiga såväl som rika. Alla svenskar gynnas av fungerande sjukvård, skola, trygghetssystem och politisk stabilitet som kommer med hög ekonomisk tillväxt. Förutom kraftigt höjd levnadsstandard får vi på köpet minskad kriminalitet och ökad personlig trygghet. Kronan återfår sin forna ställning som hårdvaluta vilket gör utlandssemestern billig. Sverige blir åter det stabila, trygga och framgångsrika land det en gång var, innan okunniga och aningslösa politiker satte kursen mot ekonomisk seppuku.

Allt jag beskrivit ovan kan enkelt och snabbt uppnås genom politiska beslut som fattas i Sveriges riksdag. Men våra folkvalda politiker fortsätter att dränera vår levnadsstandard genom en huvudlös politik som utarmar vårt land. Detta är inte i Svenska folkets intresse och jag tror att det kommer att visa sig i valet 2018 då jag vet att de flesta tröttnat och önskar en förändring. Vi är värda bättre än såhär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s