Rättstaten överlever inte 533 Baltutlämningar

Den så kallade Baltutlämningen den 25 januari 1946 är en av de största skamfläckarna i Sveriges moderna historia. På begäran av Sovjetunionen tvingades 150 skräckslagna och desperata balter ombord på det sovjetiska fartyget Beloostrov som angjort Trelleborg. Utvisningen föregicks av internering, hungerstrejker, självstympningar och minst sju självmord.

Nu gör regeringen, i alla fall socialdemokraterna, populistiska utspel om att utvisa 80 000 invandrare som inte har asylskäl. Lyssnar man på inrikesminister Anders Ygeman så verkar det ganska enkelt. Man ska använda sig av charterplan i skytteltrafik, en ren logistikfråga med andra ord. Jag måste tyvärr upplysa Ygeman om att det inte handlar om 80 000 potatissäckar. Det handlar om att genomföra 533 stycken baltutlämningar där många kommer att göra allt för att sätta sig till motvärn. Dessutom krävs att mottagarlandet samarbetar och tvingar passagerarna att kliva av planet när det landat. Det hade varit enklare och bättre med en ansvarsfull och långsiktigt hållbar migrationspolitik, men regeringen verkar inte ha förstått att den faktiskt bär ansvaret för vårt land.

Till att börja med ska alla dessa människor spåras upp, identifieras och gripas, vilket kräver enorma polisiära resurser som inte finns i nuläget. Interneringsläger måste upprättas, vilket kräver politiska beslut som förmodligen inte kommer att tas.

Att hålla sig undan till ett utvisningsbeslut preskriberats ger ingen straffpåföljd. Som tidigare nämndeman i Migrationsdomstolen har jag mött åtskilliga migranter som flinande mottagit förnyat utvisningsbeslut, väl medvetna om att detta aldrig kommer att verkställas. Migrationsdomstolen, som utför ett beundransvärt arbete, kommer inte att klara de oöverstigliga volymerna de närmaste åren såvida man inte övergår till löpande band-beslut utan egentlig rättslig prövning.

Jag vill också påminna Ygeman om IKEA-morden, där två oskyldiga svenskar knivmördades som en följd av att förövaren mottagit beslut om utvisning. Förra veckan läste jag i tidningen om en migrant som lovade att döda minst tio människor om han skulle drabbas av utvisning. Sverige riskerar att förvandlas till ett inferno av våldsdåd, hungerstrejker och självmord.

Hur hittar man därefter besättningar som vill tjänstgöra på planen? Om en enda person löper amok hotas flygsäkerheten. En förutsättning för att planen inte ska tvingas nödlanda eller återvända är att samtliga utvisade är bojade till händer och fötter samt fastspända i sina säten. Ljudnivån lär bli svåruthärdlig, men besättningen kan kanske bära hörselkåpor och nödvändiga regnkläder. Det finns inte lagutrymme för att droga ner hela grupper. I teorin kan nya lagar stiftas men i praktiken lär ingen sådan lag få riksdagsmajoritet i nuvarande politiska läge.

För att skapa den apparat som krävs för att utvisa 80 000 (antalet ökar dag för dag) motvilliga människor måste Sverige åsidosätta grundläggande rättsliga och humanistiska principer. Sverige kommer i sådana fall att förvandlas till en brutal polisstat utan rättssäkerhet. Jakten på migranter skulle påminna om nazitysklands jakt på judar. Vår demokrati och vårt rättssamhälle överlever inte 533 baltutlämningar.

Den enda realistiska lösningen är att med ekonomiska medel uppmuntra till frivilligt återvändande. Kanske ett ”återvändarbidrag” på en halv miljon per person – vilket är mycket billigare än kostnaden för att de stannar – kan stimulera? Med tanke på att den enorma kostnaden för ofrivilliga utvisningar också sparas in så skulle detta vara mer lönsamt för svenska skattebetalare.

De som väljer att stanna ska utan prut beviljas svenskt medborgarskap, förutsatt att de inte är brottsbelastade. Istället för att ta emot fler flyktingar bör vi satsa resurserna på att integrera dem som redan finns i landet. Detta kräver att Sverige stoppar all invandring, undantaget viss behövlig arbetskraftsinvandring, under åtminstone det närmaste decenniet. Inget tyder dock på att ett sådant beslut kommer att fattas. Istället räknar Migrationsverket med att ta emot kring 100 000 flyktingar under 2016.

På svenskt vis fortsätter vi marschen mot vårt samhälles undergång tystlåtet och sammanbitet, ännu en tid fängslade i vänsteretablissemangets klor. De som vågar protestera avfärdas lättvindigt som högerextremister. Uppvaknandet kommer att bli brutalt i ordets sanna bemärkelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s