Regeringen löser bostadsbristen med favelor

I Asien, Afrika och Latinamerika finns kåkstäder kring nästan alla större befolkningscentra. Myndigheterna kämpar för att erbjuda sina medborgare anständiga boenden, men strömmen av nytillkomna gör kampen ojämn. I Brasilien kallas dessa spontant och illegalt uppförda boenden för favelor (”favelas”).

I Sverige gäller som vanligt upp- och nedvända världen. Här satsar myndigheterna skattepengarna på att BYGGA favelor. Favelorna kallas för modulbostäder, men alla som sett dessa boenden inser vad det är frågan om. Stora mängder människor ska stuvas undan till så låg kostnad som möjligt. De nya favelorna får det hårt kritiserade miljonprogrammets betongområden att framstå som höjden av välstånd och lyx. Den nya ”superministern”, Ylva Johansson sa dock lugnande i morse att favelorna bara kommer att stå kvar i 10-15 år. Tro mig: Favelorna blir kvar för all framtid!

Just nu pågår markinventering för uppförande av 6-8 favelor inom Stockholm Stad, vilka ska spridas jämnt ”från Bromma till Saltsjön”. I Göteborg har det röd-gröna styret beslutat att favelorna ska uppföras i de mest välmående områdena som Örgryte, Bagaregården, Fiskebäck och Askim. Kanske är detta en slags hämnd mot de välbeställda människor som bor där och som betalat stora pengar för att deras barn ska få växa upp i trygga områden. ”Våra nyanlända ska kunna bo i hela stan, inte bara i vissa delar”, säger Göteborgs fastighetsdirektör Magnus Sifusson.

Ingen ska inbilla mig annat än att också svenskar kommer att bebo dessa kåkstäder, särskilt ungdomar och fattigpensionärer. Ingen ska inbilla mig annat än att dessa politiskt beslutade slumområden blir nya nav för kriminalitet, våld, droghandel, prostitution och islamistisk extremism, med skillnaden att aktiviteterna inte längre begränsas till förorter som de flesta kan undvika.

Marschen mot vårt samhälles undergång har nu övergått till löpning. Politikerna förstör Sverige inför våra ögon, på några få år och jag fruktar att vårt land inom snar framtid kommer att befinna sig i något som liknar inbördeskrig. Sverige är i en nödsituation och behöver en blocköverskridande regering som kan fatta kraftfulla och nödvändiga beslut. Kanske kan socialdemokraterna samla ”massorna” genom att byta skepnad från populistiska samhällsförstörare till ansvariga samhällsbyggare? Den rollen har de ju haft en gång i tiden och jag kan bjuda på tipset att partiet skulle få många återvändare och även nya väljare.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s