Den svenska skurkstaten förföljer författare

Den 8:e september var det Katerina Janouch tur att försvara sig mot regimens repression mot oppositionella författare i Uppsala Tingsrätt. Janouch är bara en av många regimkritiker som släpats inför skranket genom påhittade anklagelser.

Den välkände och framgångsrika författaren och debattören Katerina Janouch kastades ut i kylan av etablissemanget 2017, sedan hon i en intervju i Tjeckisk TV berättat om den skenande kriminaliteten i Sverige. Som straff för kritiken mot den svenska regimen plockades hennes boktitlar bort och alla hennes uppdrag försvann över en natt. Sedan dess har Janouch skapat sig en egen plattform som är fri från etablissemangets krav på underdånighet. Janouch driver bloggen ”Katerina Magasin”, samtidigt som hon fortsätter att ge ut nya böcker.

Anmälan för grovt förtal
Janouch anmäldes för grovt förtal av åklagaren Michael Ehrencrona efter att ha skrivit om en redan allmänt spridd händelse som inträffade i en tredjeklass i Söderfors Bruksskola i Tierp. Händelsen bestod i religionsundervisning där alla elever tvingades att skriva meningar som ”Jag är muslim” och ”Jag går till moskén”, samtidigt som de tvingades teckna och färglägga muslimska symboler, vilket fick en kristen elev att kraftigt reagera.

Fel person inför rätten
Elevens mamma som är djupt troende kristen skrev om händelsen på Facebook i kristna forum, som av åklagarsidan föraktfullt avfärdades som ”sekter”. Mammans skriverier utlöste negativa reaktioner mot den ansvariga läraren, som storgråtande inför rätten snyftade sig igenom historien om hur mycket hon hade lidit. För sitt svåra lidande hoppades hon nu förbättra sin privatekonomi genom ett rundhänt skadestånd på 50 000 kr. Åklagarsidan verkar vara fixerad vid pengar då den använde omkring halva tiden till att ställa frågor om Janouch mottagande av donationer från sina läsare, vad nu detta skulle ha med sakfrågan att göra.

Skadestånd eller inte så är det uppenbarligen fel person som släpats inför skranket, med tanke på att det var mamman som spred uppgifterna. Men detta mål handlar inte om lag och rätt – målet handlar om att tysta en obekväm regimkritiker.

En surrealistisk rättegång
Det som utspelade sig i Uppsala tingsrätt var närmast surrealistiskt. Åklagaren, vars miner och grimaser mot Janouch knappast hör hemma i en rättssal, hängde upp åtalet på påhittade skriverier av bl a SVT och Expo, där det påstås att Janouch skrivit att ”elever tvingades bekänna sig till islam”. Något sådant har Janouch aldrig skrivit. Vid rättens granskning av texterna konstaterades att Janouch endast beskrivit händelsen som den var utan att dra några andra slutsatser än att den kränkte elevernas integritet och att den stred mot läroplanens principer.

För att rättfärdiga sitt övergrepp mot kristna, sekulära och eventuellt judiska elever hävdade läraren att eleverna gjort motsvarande arbete avseende kristendomen, men kunde inte uppvisa ett enda vittne eller en enda bild på elevarbeten som styrkte påståendet. I en bisats sades dessutom att judendomen ansågs för känslig att arbeta med på motsvarande sätt, av allt att döma beroende på de muslimska elevernas dokumenterade avsky mot allt judiskt.

Endast ett frikännande kan vara aktuellt
Någon annan dom än ett totalt frikännande kan omöjligen vara aktuell, särskilt som Janouch i egenskap av debattör och journalist bara utövar sin grundlagsskyddade tryckfrihet.

En fällande dom skulle i praktiken omöjliggöra all kritisk journalistik, då ingen längre skulle våga kritisera någon enskild person. Eftersom jakten på regimkritiker – alltid kallade ”högerextremister” – ständigt trappas upp med vårt korrumperade rättsväsende som villigt verktyg är det numera farligt för författare att verka i Sverige. Det är alltför enkelt för regimens kolportörer att bara ringa en vänsteråklagare som villigt trycker på knappen genom att väcka åtal. Då sätter hela maskineriet igång på skattebetalarnas bekostnad, medan den åtalade författaren helt på egen hand måste värja sig mot anklagelserna.

Sverige har blivit en skurkstat i kommunistisk stil
Minst fem kända och framgångsrika författare har ställts inför rätta på grund av de uttryckt regimkritik. Sverige har blivit en skurkstat i stil med kommunistregimerna innan murens fall 1989.

Svenska Pen sviker
Det hade varit klädsamt om Svenska Pen hade skickat en representant till Uppsala Tingsrätt, men något dylikt kommer aldrig att ske eftersom Svenska Pen tillhör det onda etablissemang som förföljer svenska författare. Jag tycker uppriktigt synd om de patetiska ynkryggarna i Svenska Pens styrelse, som inte har kurage nog att stå upp för det fria ord som de påstår sig försvara.

3 reaktioner på ”Den svenska skurkstaten förföljer författare

  1. Helt otroligt att en åklagare kan lägga resurser på detta.
    Massor av ouppklarade mord och våldsbrott nu.
    Den åklagaren borde söka sig annat arbete.

    Gilla

  2. Jag är inte ett dugg förvånad, jag har själv suttit där vid några tillfällen, bl a en gång när f d chefsåklagare bengt raanka sitter och försvarar mitt ex och hennes nya pojkvän som tillhörde något av de mest skitiga pundare som sverige kan bjuda på samtidigt som han gjorde allt för att skita ner mig mig. Glöm att den lögnen som pekar ut sverige som ett rättssamhälle och som rättsstat existerar. De horor som jobbar inom den myndigheten skiter totalt i vem dom åtalar, det handlar enbart om att dom ska ordna egna poäng för sin egen vinnings skull.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s