Sluta gnälla Jan Guillou!

Självmordsbombaren på Bryggargatan i Stockholm lyckades mitt i julruschen endast döda sig själv, men skulle med aldrig så litet kompetens tagit 30-40 svenskar med sig i döden. Nästa gång blir det så. Bröderna som misslyckades med att döda Lars Vilks var osannolika klåpare. När Danmark var en hårsmån från att få sitt ”Je suis Charlie” var det genom en attack av tre svenska muslimer som färdades i en bil de hyrt på Statoil i Kista. Attacken på Jyllands-posten kunde lyckligtvis stoppas tack vare SÄPO. SÄPO har avstyrt ytterligare ett antal dåd innan de utfördes. Sverige har haft en stor portion tur men det är bara en tidsfråga innan vi ser en större tragedi.

Med tanke på vad som hände i Paris får vi hoppas att polisens och SÄPO:s budget räcker för bevakning av t ex Bonnierhuset 24/365 och det räcker inte med en polisman med ärtpistol i hölstret. Det verkar inte troligt att Sverige klarar 2-3 samtidiga gisslansituationer om ens någon. I motsats till Frankrike lär inte Sverige kunna sätta 80 000 poliser på gatorna. Endast Nationella Insatsstyrkan har tillräcklig kompetens och de kan mobilisera 50-60 man på kort varsel.

Så läser vi i en krönika att sveriges ledande och malligaste krönikör – Jan Guillou – har mage att håna SÄPO för att de avlyssnar misstänkta muslimer. Verkar som åldern kommit ikapp Guillou. Personligen hoppas jag att SÄPO ökar sina insatser och att de framgångsrikt infiltrerar moskéerna. Frilansare och små tajta kompisgäng kan dock aldrig kontrolleras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s