Troligt regeringsskifte – partiet Nyans avgjorde valet

Gårdagens valvaka bjöd på stor dramatik. Efter en inledande ledning för vänsterblocket skiftade plötsligt resultatet till högerblockets fördel. När 6 243 av 6 578 valdistrikt är räknade är mandatfördelningen 175 – 174.

Först på onsdag då sent inkomna förtidsröster och utlandsröster räknas blir valresultatet definitivt, men ingen tror på en förändring till de röd-grönas fördel. Det är mer troligt att högerblocket får ytterligare ett mandat.

Valets vinnare är Sverigedemokraterna

Valets stora vinnare är Sverigedemokraterna som ökade med knappt 3 %-enheter till 20,6%, vilket betyder att SD nu är Sveriges näst största parti med god marginal till moderaterna som får finna sig i att petas ned till 3:e plats. Centerpartiet är valets stora förlorare då nästan var 4:e väljare övergav partiet jämfört med riksdagsvalet 2018. Det verkar troligt att Annie Lööf nu fockas eftersom hon anses vara förbrukad och är djupt impopulär inom centerpartiet efter att ha varit socialdemokraternas stödhjul i åtta år. Centern som traditionellt anses som ett borgerligt parti har förlorat sin identitet genom Lööfs märkliga agerande som snarast är att betrakta som landsförräderi då hennes agerande har möjliggjort fortsatt massinvandring.

Samtliga riksdagspartier klarade 4%-spärren, vilket torde mottas med lättnad inom miljöpartiet och liberalerna.

Muslimska väljare avgjorde valet

Det muslimska partiet Nyans noterade stora framgångar i områden som styrs av kriminella klaner som Rosengård, Rinkeby och Bergsjön. Som det verkar var det de muslimska väljarnas flykt från socialdemokraterna till Nyans som avgjorde valet. Nyans som siktade på ett riksdagsmandat som skulle ha erövrats genom att erhålla över 12% av rösterna i Malmö misslyckades med knapp marginal. Socialdemokraterna som under många år byggt sin politiska makt på att dela ut medborgarskap till muslimer går nu en mörk framtid till mötes, då de muslimska rösterna bara har varit till låns. Arbetarväljarna röstar numera framförallt på Sverigedemokraterna och de kommer knappast att återvända till socialdemokraterna.

Troligt regeringsskifte men risk för parlamentariskt kaos

Valresultatet öppnar för ett regeringsskifte. Sannolikt kommer riksdagens talman att ge moderatledaren Ulf Kristersson uppdraget att bilda regering, trots att SD vilar på ett avsevärt större väljarunderlag. Anledningen till detta är att Jimmie Åkesson inte bedöms kunna samla ihop en riksdagsmajoritet.

Valets segerherre Jimmie Åkesson uttrycker ambitionen att vara med i regeringsbildningen, vilket statsministerkandidaten Ulf Kristersson innan valet varit negativ till. Ett rimligt antagande är dock att Åkesson får posten som justitieminister vilket ger SD kontroll över rättsväsendet och migrationspolitiken mot att SD låter M / KD / L styra det mesta för övrigt.

Det föreligger betydande risk för en kalabalik liknande 2018 då det tog 129 dagar att få ihop en regering med tanke på att liberalernas partiledare Johan Persson uttryckt att L inte kommer att medverka till en regering där SD ingår. Efter åtta med socialdemokratiskt styre är dock pressen stor på den borgerliga sidan att tråckla ihop en regering.

Det är osannolikt att SD som Sveriges näst största parti skulle acceptera att stödja en regering där de själva inte ingår, vilket gör att Kristersson och Persson nu tvingas att bekänna färg. I värsta fall får Sverige en ren Bilderberg-regering i form av en koalition mellan moderaterna och socialdemokraterna vilket innebär fortsatt massinvandring och accelererande globalisering.

Sverige styrs av globalisterna

Efter att socialdemokraternas styre fört Sverige in i invandringskaos med skenande kriminalitet, elkris som hotar Sverige som industrination och en rämnande offentlig sektor, blir det en mycket svår uppgift för en ny regering att rädda Sverige från total kollaps. Det står klart att de stora politiska skeendena i Sverige styrs av globalister via framförallt EU, USA och organisationer som WEF, FN, Nato och WHO vilket gör att valresultatets betydelse inte ska överdrivas. Den politiska makten har överlämnats till krafter utom Sveriges kontroll utan att det svenska folket har informerats.

Skribent, för Frihetsnytt: Arne Weinz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s